КИЇВ. Напередодні свята Хрещення Русі Предстоятель УПЦ очолив всенічне бдіння на соборній площі у Києво-Печерській Лаврі

27 липня ввечері, напередодні свята Хрещення Русі та 1000-ліття блаженної кончини святого рівноапостольного великого князя Володимира, Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив всенічне бдіння на соборній площі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

На вечірнє богослужіння віруючі разом із Архіпастиром йшли хресним ходом від Володимирської гірки

Його Блаженству співслужили представники Помісних Православних Церков: митрополит Ловчанський Гавриїл (Болгарська ПЦ), архієпископ Бероунський Йоаким (ПЦ Чеських земель і Словаччини), митрополит Клужський Андрій (Румунська ПЦ), архієпископ Люблінський і Холмський Авель (Польська ПЦ); єпископат, а також духовенство всіх єпархій УПЦ. За богослужінням молилися тисячі віруючих, що приїхали до Києва на ювілейне свято з усіх регіонів держави.

Завтра урочиста Божественна літургія розпочнеться о 9:00. Богослужіння очолить Предстоятель Української Православної Церкви. Відбуватимуться прямі теле- і радіотрансляції Літургії.

Нагадаємо, що сьогодні та завтра (27 і 28 липня) всі бажаючі можуть вклонитися в Лаврі чудотворним іконам Божої Матері: “Зимненській”, “Почаївській”, “Охтирській”, “Касперівській”, “Піщанській”, “Святогірській”, “Призри на смирення” та “Троєручиці-Бердянській”.

Просмотров: 3578