Вітання Предстоятеля УПЦ митрополиту Дніпропетровському і Павлоградському Іринею з нагоди 40-річчя Архієрейської хіротонії

Вітання Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія митрополиту Дніпропетровському і Павлоградському Іринеєю з нагоди 40-річчня Архієрейської хіротонії

ЙОГО ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕНСТВУ,
ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕННІШОМУ ІРИНЕЮ,
МИТРОПОЛИТУ ДНІПРОПЕТРОВСЬКОМУ І ПАВЛОГРАДСЬКОМУ

Ваше Високопреосвященство, дорогий Владико!

Прийміть мої щирі вітання з визначним ювілеєм – 40-ою річницею Вашої особистої П’ятидесятниці!

У нелегкі для нашої Церкви роки Ви обрали для себе шлях жертовного служіння Богові і з готовністю відгукнулися на Євангельський заклик Спасителя, звернений свого часу до апостола Петра: Паси вівці Мої (Ін. 21:17). Чотири десятиліття минуло з того знаменного дня, коли за дивним Промислом Вседержителя на Вас були покладені руки наступників Апостольських, через які на Вашу Святиню зійшла Божественна благодать Святого Духа, що зцілює немічних та відновлює занепале. Протягом довгих років свого архіпастирського служіння Ви дбайливо зберігали отриманий дар, щоби світло Христової правди не переставало сяяти перед людьми, освічуючи розум і серце кожного, хто приходить у світ.

За минулі роки, дорогий Владико,Ви немало зробили для утвердження Православ’я у різних куточках нашої благословенної Вітчизни, гармонічно поєднуючи адміністративну роботу і архіпастирські труди. Вірністю своєму Апостольському покликанню, Ви здобули високий авторитет не лише у середині Церкви, але й в українському суспільстві, і нині маєте даровану Богом можливість на власні очі споглядати добрі плоди творчих зусиль багатьох пастирів і пасомих, які закарбовані Вашими святительськими молитвами і благословенням.

У цей пам’ятний день молитовно бажаю Вашому Високопреосвященству міцного здоров’я, душевного спокою і благодатної допомоги Великого Архієрея Христа Спасителя у подальших Апостольських трудах. Нехай Всемилостивий Господь зберігає у мирі і благоденстві Вас і всіх вірних чад Дніпропетровської єпархії. Многая і благая Вам літа!

З любов’ю у Христі

+ ОНУФРІЙ
МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,
ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

27 липня 2015 року

Просмотров: 433