Намісник Почаївської Лаври та духовенство Луганської єпархії зустрілися із представниками Місії ОБСЄ

29 липня у Луганську відбулася зустріч представників моніторингової місії ОБСЄ із секретарем Луганської єпархії – протоієреєм Георгієм Іващуком – та місцевим духовенством .

Зустріч представників Місії ОБСЄ з духовенством Луганської єпархії
Зустріч представників Місії ОБСЄ з духовенством Луганської єпархії

Під час зустрічі були обговорені питання щодо можливості зняття гуманітарної блокади м. Луганська, в результаті якої люди, котрі проживають в сільськогосподарських регіонах таких як смт. Станиця Луганська, м. Щастя, с. Трьохізбенка та інші, не можуть реалізовувати вирощену продукцію, що потребують мешканці великих міст, які знаходяться за лінією розмежування.

Зустріч пройшла в теплій та дружній обстановці. Представники Місії подякували секретареві єпархії та духовенству за люб’язно надану гостинність та інформацію, а також висловили надію, що і в майбутньому Луганська єпархія плідно співпрацюватиме в цьому напрямку із Місією ОБСЄ

Того ж дня в Свято-Успенській Почаївській Лаврі намісник обителі митрополит Почаївський Володимир зустрівся з представниками Місії ОБСЕ.

Владика Володимир розповів спостерігачам Місії ОБСЄ про непросту ситуацію навколо Почаївської Лаври
Владика Володимир розповів спостерігачам Місії ОБСЄ про непросту ситуацію навколо Почаївської Лаври

Владика Володимир розповів спостерігачам Місії про непросту ситуацію навколо Почаївської Лаври та про підготовку до святкування престольного свята, що відбудеться 5 серпня. Також в ході розмови Його Високопреосвященство розповів про захоплення храмів УПЦ представниками інших конфесій, розпалення ворожнечі та прояви утиску прав віруючих УПЦ в селах, що розташовані неподалік Почаїва.

Спостерігачі місії ОБСЕ подякували владиці наміснику за надану інформацію, а також висловили надію на плідну співпрацю у майбутньому.

За матеріалами офіційних сайтів Свято-Успенської Почаївської Лаври та Луганської єпархії

Просмотров: 2061