ТЕРНОПІЛЬСЬКА ОБЛАСТЬ. 5000 віруючих взяли участь у щорічному хресному ході з Почаївською іконою Божої Матері

2 серпня, в День пам’яті святого пророка Ілії, відбувся хресний хід з Почаївською чудотворною іконою Божої Матері з села Вірля, що на Тернопільщині, до Свято-Успенської Почаївської Лаври. Довжина маршруту, яким віруючі щорічно проходять із головною святинею Почаївської обителі, складає 15 км.

На хуторі Вірля був розташований замок, де проживала шляхтянка Анна Гойська
На хуторі Вірля був розташований замок, де проживала шляхтянка Анна Гойська

Цей хресний хід нагадує про те, як у 1559 році грецький митрополит Неофіт, котрий проїжджав цими місцями, зупинився на ночівлю у благочестивої поміщиці Анни Гойської та в подяку за гостинність залишив їй в благословення образ Богородиці.

Чотири десятиліття ікона знаходилася в домовій молитовні, випромінюючи ночами таємниче сяйво. Після того, як прозрів по молитві перед цією іконою сліпонароджений брат господині, Филип Козинський, Гойська вирішила передати образ Богородиці разом з багатими дарами почаївським ченцям.

У цьому році біля 5 тисяч паломників на чолі з намісником обителі митрополитом Почаївським Володимиром та братією Лаври пройшли шляхом, яким 418 років тому чудотворний образ прибув до монастиря.

Після завершення хресного ходу відбувся молебень та благодійна трапеза для всіх паломників.

Свято-Успенська Почаївська Лавра

 

Просмотров: 2216