ПОЧАЇВ. Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив всенічне бдіння в Свято-Успенській Почаївській Лаврі (ОНОВЛЕНО)

4 серпня, напередодні Дня памяті Почаївської ікони Божої Матері, Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив всенічне бдіння в Преображенському соборі Свято-Успенської Почаївської Лаври.

Почаївська ікона Божої Матері

Історія Почаївської ікони Божої Матері сягає середини XVI століття, коли майбутній Константинопольський патріарх Неофіт, перебуваючи на теренах сучасної Тернопільщини, подарував її поміщиці Ганні Гойській, котра прихистила його в своєму помешканні на ночівлю. У 1597 р. чудотворна ікона була передана Почаївській Лаврі. Влітку 1675 року, під час Збаразької війни з турками, за молитвами перед чудотворним образом обитель була врятована від навали татарського хана Нурредина. Ікона дотепер зберігається в Почаївській Лаврі

Його Блаженству співслужили митрополити: Хустський і Виноградівський Марк, Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор, Вишгородський і Чорнобильський Павел, намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, Луганський і Алчевський Митрофан, голова ВЗЦЗ УПЦ, Іов (Тивонюк), Дніпропетровський і Павлоградський Іриней, Тернопільський і Кременецький Сергій, Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній, Миколаївський і Очаківський Питирим, Білоцерківський і Богуславський Августин, Сарненський і Поліський Анатолій, Почаївський Володимир, намісник Свято-Успенської Почаївської Лаври, Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр; архієпископи: Уманський і Звенигородський Пантелеімон, Чернівецький і Буковинський Мелетій, Балтський і Ананьївський Олексій, Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, Шепетівський і Славутський Пантелеімон, Сумський і Охтирський Євлогій; єпископи: Угольський Антоній, Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон, Ірпінський Климент, єпископ Бердянський і Приморський Єфрем та Івано-Франківський і Коломийський Тихон.

Завтра Блаженніший Митрополит Онуфрій очолить Божественну літургію, під час якої буде звершена єпископська хіротонія ректора Почаївської духовної семінарії, архімандрита Нафанаїла (Крикоти), у Преображенському соборі Свято-Успенської Почаївської Лаври. Початок богослужіння о 9:00.

Просмотров: 3513