В єпархіях Української Православної Церкви моляться за душі загиблих українських військових та дбають про їхніх близьких

31 липня, у селі Андрушки Житомирської області відбулося поховання воїна ЗСУ Сергія Ковальчука.

Помолитися за упокій душі загиблого військового прийшло близько тисячі односельчан
Помолитися за упокій душі загиблого військового прийшло близько тисячі односельчан

Відспівування 24-річного українського військового звершив благочинний Попільнянського району Житомирської єпархії протоієрей Петро Лис у співслужінні священиків благочиння. Вшанувати пам’ять та помолитися за односельчанина, який помер від поранень під час бойових дій на Сході України, прийшли більше тисячі людей.

4 серпня, у селі Одрадокам’янка Бериславського району Херсонської області проводили в останню путь військового ЗСУ Петра Кривоуса, який загинув поблизу Курахова на Донеччині. З благословення Преосвященнішого єпископа Новокаховського і Генічеського Філарета, поховання воїна звершив секретар Новокаховської єпархії протоієрей Миколай Ананьїн у співслужінні з керівником єпархіального місіонерського відділу ієромонахом Іларіоном (Воскобойниковим) та керівником відділу співпраці зі Збройними силами протоієреєм Георгієм Яковчуком.

Діти військових відвідали храмовий комплекс у Асканії-Новій
Діти військових відвідали храмовий комплекс у Асканії-Новій, що відома своїм унікальним заповідником

Зазначимо, що в єпархіях Української Православної Церкви продовжують опікувати та всіляко підтримувати українських військових та постраждалих у зоні збройного конфлікту. Зокрема, нещодавно храмовий комплекс у смт Асканія-Нова, що на Херсонщині, відвідали діти військовослужбовців 30-ої механізованої бригади 12-го інженерного полка м.Новоград-Волинський і 26-ої Бердичівської бригади, котрі загинули або отримали поранення під час бойових дій на Сході України. Для дітей був організований активний відпочинок і проведена екскурсія.

За матеріалами Житомирської, Херсонської та Новокаховської єпархій УПЦ

 

Просмотров: 314