Правлячі архієреї Запорізької та Мукачівської єпархій УПЦ звершили чини поховання загиблих на Сході країни військовослужбовців України

Моляться за душі загиблих українських військових у всіх єпархіях Української Православної Церкви. Відспівування загиблих на Сході країни воїнів звершили в Запорізькій, Мукачівській та Волинській єпархіях.

7 серпня на Кушугумському кладовищі Запоріжжя архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука у співслужінні духовенства єпархії звершив чин поховання загиблих під час військового протистояння на Сході країни військовослужбовців України.

Архієпископ Лука звершив чин відспівування загиблих воїнів ЗСУ
Архієпископ Лука звершив чин відспівування загиблих воїнів ЗСУ

6 серпня керуючий Мукачівською єпархією архієпископ Феодор звершив чин відспівування загиблого офіцера Олександра Павлюка – старшого прапорщика 128-ї окремої механізованої бригади.

В центральному кафедральному соборі міста на честь Почаївської ікони Божої Матері зібралися сотні мукачівців
Провести в останній путь загиблого офіцера зібралися сотні мукачівців

В центральному кафедральному соборі міста на честь Почаївської ікони Божої Матері зібралися сотні мукачівців – рідні загиблого, друзі, військовослужбовці, жителі міста, щоб провести в останню путь покійного. Участь в похованні взяв також мер міста та представники влади Мукачева.

Також на Волині з благословення митрополита Волинського і Луцького Нифонта священики Ківерцівського округу в будинку загиблого воїна Віктора Михальчука в селі Борохів відслужили літію.

Священики Волинської єпархії відсужили літію за загиблим воїном Віктором Михальчуком
Священики Волинської єпархії відсужили літію за загиблим воїном Віктором Михальчуком

Після чого хресною ходою від села Борохів доставили тіло спочилого у храм УПЦ в селі Піддубці. Тут процесію зустрічали місцеві жителі та духовенство Луцького округу. Секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук очолив чин похорону, йому співслужили десять священиків. На похороні були присутні представники місцевої і районної влади. Отець Миколай передав родині співчуття від керуючого Волинською єпархією владики Нифонта.

Після прощання зі спочилим у храмі процесія вирушила до кладовища. У Піддубцях це вже другі похорони загиблого на Сході країни воїна. Минулого року у вересні було звершено чин поховання солдата Сергія Писарука. Віктора Михальчука поховали поряд.

Нехай Господь упокоїть души загиблих воїнів у Небесному Царстві.

За матеріалами Запорізької, Мукачівської, Волинської єпархій

Просмотров: 1895