ЧЕРНІВЦІ. Розпочався архіпастирський візит Блаженнішого Митрополита Онуфрія в західні єпархії Української Православної Церкви (ОНОВЛЕНО)

8 серпня, напередодні Неділі 10-ї після П’ятидесятниці і Дня пам’яті великомученика і цілителя Пантелеймона, Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив всенічне бдіння в Свято-Духівському кафедральному соборі Чернівців.

Його Блаженству співслужили архієпископ Чернівецький і Буковинський Мелетій, єпископ Хотинський Євсевій та духовенство Чернівецько-Буковинської єпархії.

Після прочитання Святого Євангелія Блаженніший Владика звернувся до буковинської пастви традиційно українською та румунською мовами зі словами привітання та благословив усіх.

вмч.Пантелеимон
Великомученик і цілитель Пантелеймон

Великомученик і цілитель Пантелеймон народився у Віфінії (Мала Азія) в місті Никомідія у сім’ї знатного язичника Євсторгія. Навчився медичній науці у відомого лікаря Євфросина, згодом став придворним лікарем імператора Максиміана (284-305 рр.). Одного разу зустрів християнського пресвітера, який розповів йому про Христа. Пізніше, після того, як Господь оживив по його молитві мертву дитину, юнак охрестився та почав безкоштовно лікувати ім’ям Господа вбогих і стражденних. За доносом заздрісних лікарів Пантелеймон був схоплений, відданий на нелюдські тортури та страчений. Святий великомученик до останнього подиху не зрікся Господа Іісуса Христа. 

Завтра Його Блаженство звершить Божественну Літургію в храмі вмч. Пантелеймона м. Новодністровськ Чернівецької області на території бази відпочинку дітей будинку-інтернату, яким опікується братія Свято-Вознесенського Банченського монастиря. Початок о 9:00.

Просмотров: 3311