АФОН. У день пам’яті великомученика і цілителя Пантелеімона на Афоні молилися про мир в Україні

За багаторічною традицією рішенням Священного Синоду РПЦ до свята на честь святого великомученика та цілителя Пантелеімона було направлено на Святу Гору Афон делегацію, до складу якої увійшли  митрополит Вологодський і Кирилівський Ігнатій та вікарій Київської Мирополії єпископ Ірпінський Климент.

8-9 серпня преосвященні архієреї взяли участь у Панігірі (урочистому богослужінні з нагоди престольного свята) у Свято-Пантелеімонівському на Афоні монастирі.

Цього дня до обителі прибули сотні паломників з України. Під час богослужіння, яке тривало 13 годин, єпископ Климент звершив молитву про мир на українській землі.

Члени Протату висловили співчуття Українській Православній Церкві у зв’язку з кровопролиттям, якого зазнала Україна і запевнили, що Афон молиться, щоб Господь як найшвидше послав мир українському народу.
Члени Протату розповіли, що на Афоні постійно моляться про мир в Україні

Напередодні свята делегація була запрошена до Протату (керуючого органу на Афоні), де відбулася зустріч з представниками афонських монастирів. Члени Протату висловили співчуття Українській Православній Церкві у зв’язку з кровопролиттям, якого зазнала Україна і запевнили, що Афон молиться, щоб Господь як найшвидше послав мир українському народу. Вони з пошаною розповіли про своє враження від  Блаженнішого Митрополита Онуфрія, якого дуже цінують на Афоні.

Після богослужіння всі паломники приклонилися до святинь Свято-Пантелеімонівського монастиря і були запрошені на святкову трапезу.

Використано фото afonit.info

Просмотров: 2301