КИЇВ. Перший Всеукраїнський форум православної нечуючої молоді відбувся у столиці України (ВІДЕО, ФОТО)

8-9 серпня з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія в Києві відбувся І Всеукраїнський форум православної нечуючої молоді.

Організаторами заходу виступили Вознесенська єпархія Української Православної Церкви, Київська духовна академія і семінарія, Свято-Троїцький Іонинський монастир, Галерея «Соборна».

У форумі взяли участь представники православних громад нечуючих людей з Одеси, Києва, Чернівців, Первомайська, Львова, Ужгорода, Білої Церкви, Кіровограда, Лубен, Кременчука, Житомира.

Єпископ Олексій
Єпископ Вознесенський і Первомайський Олексій

Молебень перед початком відкриття в храмі Всіх святих звершив єпископ Вознесенський і Первомайський Олексій. Його Преосвященству співслужили учасники форуму у священному сані, духовенство храму.

Після закінчення молебню архіпастир звернувся до учасників форуму і висловив подяку організаторам фестивалю. «Та справа, яку ми з вами робимо – дуже важлива. Нехай Господь благословить наші добрі починання і допоможе на цій ниві», – сказав владика.

Урочисте відкриття форуму православної нечуючої молоді відбулося в галереї «Соборна» Духовно-просвітницького центру УПЦ.

В рамках І Всеукраїнського форуму православної нечуючої молоді був презентований офіційний сайт православних глухих України (www.prav-gluhie.church.ua). За словами авторів, портал стане масштабною платформою для спілкування та обміну досвідом громад і товариств нечуючих людей в Україні, а можливо і закордоном.

На порталі можна знайти перший в Україні православний відеомолитвослов і «Молитву про мир в Україні» мовою жестів, матеріали про існуючі в Україні православні громади глухих та іншу тематичну інформацію.

Адміністратор сайту Ілля Сазонов запропонував учасникам форуму взяти участь у наповненні порталу. Зокрема, почати обговорювати на його сторінках підготовку до ІІ Всеукраїнському фестивалю православної нечуючої молоді «Першотравневі зустрічі – 2016».

В рамках круглого столу учасникам вдалося виділити основні моменти, характерні для створення православної громади глухих.

Перший день роботи форуму в галареї "Соборна"
Перший день роботи форуму в галареї “Соборна”

Особливо учасників зустрічі хвилювала організація Таїнства Сповіді. Було висловлено побажання, щоб сповідь проходила без участі перекладача, для чого священикам важливо вивчити мову жестів.

На наступний день, під час богослужіння в День пам’яті святого великомученика і цілителя Пантелеімона, у Свято-Троїцькому Іонинському монастирі глухі з різних міст посповідалися у духівника Київської громади глухих прот. Григорія Крижанівського. Священик на сьогоднішній день – один з небагатьох в Україні, що знає жестову мову.

Після закінченні роботи форуму для учасників були проведені екскурсії святинями міста Києва.

За матеріалами Вознесенської єпархії

Просмотров: 408