БЕРДЯНСЬК. У Датській раді з питань біженців високо оцінили соціальну діяльність волонтерів Бердянської єпархії

Під час засідання Координаційної ради з питань розвитку та підтримки волонтерства, що відбулося у Бердянській міській раді 12 серпня, представники Датської ради з питань біженців висловили вдячність волонтерам Бердянської єпархії за активну участь у наданні допомоги вимушеним переселенцям із зони військового конфлікту. 

Кріста Зонголовіч від імені Датської Ради з питань біженців в Україні подякувала керуючому Бердянською єпархією єпископу Єфрему за успішно реалізований спільний проект «Теплий дім», який проходив взимку 2014-2015 рр. Завдяки проекту вимушені переселенці з Донецької та Луганської областей отримали кошти для опалення та утеплення житла. Також представники ради відзначили активну участь у наданні допомоги вимушеним переселенцям із зони військового конфлікту співробітників єпархіального відділу з соціально-гуманітарних питань та молодіжної волонтерської організації «Молодість не байдужа – Бердянськ».

Керуюча справами виконкому Гончарова Н.І. також зазначила, що православні громади та волонтери Бердянської єпархії здійснили велику роботу, надаючи посильну допомогу вимушеним переселенцям і людям, які втратили свої будинки в зоні конфлікту.

протоієрей Євгеній Клименко
протоієрей Євгеній Клименко

Голова молодіжної волонтерської організації «Молодість не байдужа – Бердянськ» протоієрей Євгеній Клименко проінформував присутніх, що за період конфлікту на Донбасі священнослужителями, віруючими і волонтерами було зібрано близько 30 000 грн. Спільно з Синодальним відділом у справах молоді із зони АТО було вивезено 125 дітей; знято 15 квартир для людей, що лишилися без притулку; відправлено в зону АТО сім мікроавтобусів з продуктами харчування та медикаментами, постільною білизною; отримано, розсортовано та видано 1,5 тон гуманітарного вантажу від Синодального соціально-гуманітарного відділу та багато іншого.

За матеріалами офіційного сайту Бердянської єпархії

Просмотров: 249