ВІННИЦЬКА ОБЛАСТЬ. Хресна хода на Іосафатову долину зібрала понад 20 тисяч вірян

15 серпня відбулася хресна хода до Іосафатової долини що поблизу с. Голинчинці Шаргородського району Вінницької області.

Долина хрестів
Долина хрестів

Долина відома, як місце явлення Пресвятої Богородиці у 1923 р. За переданням, Божа Матір під час Свого явлення промовила: «Хрести ставте, Христа славте». З того часу існує традиція встановлювати тут хрести. Традиція була перервана безбожною владою і відновлена у 2000-х роках. З тих пір Іосафатову долину називають також Долиною хрестів.

Хресна хода розпочалася біля храму святого великомученика Димитрія Солунського у с. Голинченці. Її очолили митрополит Вінницький і Барський Симеон, архієпископ Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт та єпископи: Сєверодонецький і Старобільський Никодим, Бородянський Варсонофій і Фастівський Даміан. Разом із владиками до місця явлення Богородиці пройшли священики Вінницької, Могилів-Подільської та інших єпархій Української Православної Церкви, а також понад 20 тисяч прочан.

У Долині хрестів відбулася святкова Божественна літургія, яку очолили архієреї у співслужінні духовенства.

Після закінчення Літургії до всіх присутніх зі словами архіпастирських настанов звернулися владики Симеон та Агапіт. Вірян також привітали представники місцевої влади.

Прес-служба Вінницької єпархії

 

Просмотров: 2100