Ми не повинні слухати голосу помсти – Блаженніший Митрополит Онуфрій

У своїй недільній проповіді Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів як прощення образ наближає до Бога.

Згадуючи притчу з Євангельського читання, Предстоятель сказав, що ми всі, подібно рабу, який заборгував своєму цареві велику суму, є боржниками перед Богом. З чого складається наш неоплатний борг перед Господом? «Це милості, які ми отримуємо в земному житті – тілесні сили, духовні здібності, це сам дар життя».

«І, звичайно ж, ми ніколи самі не зможемо цей дар повернути Богові. – зазначив Блаженніший Владика. – Господь не цього вимагає від людини. Бог хоче, щоб ми отримане використовували правильно – на користь собі і ближньому, і на славу імені Божого».

Використовуючи отримані дари не на благо, ми стаємо боржниками перед Богом. І тоді у людини залишається тільки один спосіб загладити свою провину – припасти до Бога з покаянням і смиренно попросити вибачення, підкреслив Владика Онуфрій.

Але для того, щоб Господь простив нам наші гріхи, важливо пам’ятати про ще одну умову, виконання якої робить здатною людину вмістити в собі таке прощення. «Тільки, прощаючи ближньому його гріхи проти нас, ми стаємо здатними прийняти прощення від Бога», – зазначив Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Його Блаженство також звернув увагу на те, що ми повинні себе стримувати, коли виникає бажання покарати кривдника. «Ми не повинні слухати голосу помсти. Якщо ми не будемо виконувати бажання серця – помстися за образи, тоді ми вже в певній мірі почнемо шлях до прощення ближнього. І тоді ми станемо здатними приймати прощення від Бога», – сказав Предстоятель.

Просмотров: 907