КИЇВ. Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив всенічне бдіння з чином погребіння Плащаниці Божої Матері в Києво-Печерській Лаврі

28 серпня ввечері, у післясвято Успіння Пресвятої Богородиці, Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив всенічне бдіння з чином погребіння Плащаниці Божої Матері в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Вхід до храму Успіння Пресвятої Богородиці в Гефсиманії
Вхід до храму Успіння Пресвятої Богородиці в Гефсиманії

Чин погребіння Плащаниці Пресвятої Богородиці є богослужбової особливістю свята Успіння, що символізує собою перенесення апостолами Її Пречистого тіла з Єрусалиму до Гефсиманії. Згідно зі Священним Переданням, у день кончини Пресвятої Діви Марії всі апостоли, окрім Фоми, зібралися дивним чином в Єрусалимі, щоби попрощатися з Нею. Після успіння Богородиці вони перенесли гроб з Її тілом до Гефсиманії, де три дні перебували біля нього, співаючи псалми. Третього дня, відкривши гроб, вони не знайшли там тіла, але побачили Пречисту Діву у славі воскресіння та почули «Радійте, бо з вами я є у всі дні».

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Ніжинський і Прилуцький Іриней, єпископ Ірпінський Климент і духовенство монастиря.

Просмотров: 1986