З 4 по 7 вересня з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія українська делегація бере участь у Європейському зльоті православної молоді, що проходить у м. Клуж-Напока (Румунія).

Своє послання до учасників зльоту адресував Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій. Його Блаженство привітав усіх та попросив молитися про настання миру в Україні.

Участь у міжнародному заході, що проходить під девізом «Разом для майбутнього Європи», також беруть представники 19-ти країн, серед яких Греція, Сполученні Штати Америки, Болгарія, Польща, а також молоді християни з Сирії та Палестини. Всього понад 5000 учасників.

Найбільша за чисельністю іноземна делегація з України представлена православними активістами з Києва, Донецька, Закарпаття та православною молоддю української діаспори.

На урочистому відкритті 4 вересня перед учасниками заходу виступили Патріарх та ієрархи Румунської Православної Церкви, місцеві політики, релігійні та державні діячі. Благословення на подальше обговорення актуальних питань діяльності православної молоді в сучасних процесах в Європі учасники проекту отримали від Патріарха всієї Румунії Даніїла.

Організаторами поїздки української делегації стали Синодальний відділ УПЦ у справах молоді та Відділ зовнішніх церковних зв’язків УПЦ.

Прес-служба Синодального відділу УПЦ у справах молоді

Просмотров: 675