Вітання Предстоятеля УПЦ учасникам Європейського зльоту православної молоді

Ваші Преосвященства, всечесні отці, дорогі у Христі брати і сестри!

Сердечно вітаю всіх вас, учасників Європейського зльоту православної молоді, який відбувається на румунській землі, освяченій подвигом багатьох святих.

Дякуємо Господу за цю можливість спілкування, духовної праці і зміцнення у вірі.

Сьогоднішня молодь вже зараз нарівні зі старшими поколіннями православних християн є обличчям нашої Матері Церкви, свідчить про Христа сучасному суспільству. Від того, наскільки кожен з нас буде прагнути наповнити своє життя і життя наших близьких істинно християнським духом, залежить, яким побачить Православ’я нинішнє століття.

Життя – це вічна зустріч минулого з майбутнім, старого покоління з молодим. Наше майбутнє буде наповнене світлом, якщо ми проявлятимемо один до одного любов, повагу і терпіння, будемо дбайливо ставитися до нашої духовної спадщини, черпати сили в багатовікових православних традиціях, шанувати подвиги предків, як прославлених у лику святих, так і просто відомих своїм благочестивим життям. Тільки так – через збереження пам’яті, засвоєння одвічних цінностей, через осягнення істини Православ’я – відбувається вічна зустріч поколінь і зустріч кожної людини з Богом.

Вітаючи вас з відкриттям зльоту, молитовно бажаю щедрої допомоги від Господа у плідному спілкуванні та навчанні, в духовному та інтелектуальному зростанні. Нехай мир Христовий і взаємне прощення наповнює ваші уми і серця, і прошу всіх вас піднести гарячі молитви про мир в нашій багатостраждальній Батьківщині Україні.

Боже благословення нехай перебуває з усіма вами!

+ ОНУФРІЙ
МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,
ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

 

4 вересня 2015 року

Просмотров: 122