КИЇВ. Священик УПЦ взяв участь у міжнародній науково-практичній конференції, присвяченій Дню незалежності Молдови

11 вересня, на запрошення Надзвичайного і повноважного посла Молдови в Україні Олега Хинку та з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, настоятель молдово-румунської парафії м. Києва священик Димитрій Попеску взяв участь у міжнародній науково-практичній конференції, присвяченій Дню незалежності Молдови, що проходила в штаб-квартирі ГУАМ в місті Києві.

27 серпня 1991 року Республіка Молдова стала незалежною країною

ГУАМ – міждержавна організація, створена в жовтні 1997 року республіками: Грузією, Україною, Азербайджаном і Молдовою (з 1999 по 2005 рр. до організації також входив Узбекистан). Назва організації була складена з перших букв назв країн-учасниць.

В ході конференції були представлені доповіді науковців про становлення Республіки Молдова, як суверенної держави, та перші кроки співпраці з Україною, як незалежною країною, в тому числі в релігійній сфері.

27 серпня 1991 року Республіка Молдова стала незалежною та суверенною державою.

Виступаючи перед присутніми, отець Димитрій відзначив важливість духовної спадщини молдавської культури і традицій в житті сучасного українського суспільства та підкреслив необхідність підтримання дружніх стосунків між боголюбивими народами Молдови і України, що є запорукою втілення Новозавітних заповідей любові .

Просмотров: 461