ДНІПРОПЕТРОВСЬКА ОБЛАСТЬ. Священику в Криворізькій єпархії розкольники погрожують фізичною розправою. Свавілля підтримують народні депутати

11 вересня, у день усікновення глави Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна, у селі Чумаки П’ятихатського району, що на Дніпропетровщині, після ранкового богослужіння місцевий фермер Байсара В.Г. разом із групою радикалів, намагався захопити Свято-Миколаївський храм Криворізької єпархії УПЦ. Спроба церковного рейдерства супроводжувалась ненормативною лексикою, образами в бік духовенства і вірян Української Православної Церкви та погрозами фізичної розправи. Усі намагання перешкодити свавіллю мирним шляхом залишилися марними.

На щастя, громаді вдалося відстояти власний храм. Благочинний П’ятихатського району протоієрей Олександр Пономаренко попередив захоплення, кількома днями раніше організувавши парафіяльні збори Свято-Миколаївської громади на яких присутні у кількості 82-ох осіб одноголосно визначили свою приналежність до канонічної Української Православної Церкви.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 80
Свято-Миколаївський храм с. Чумаки

Це вже не перша спроба правопорушників захопити церковну будівлю Свято-Миколаївської парафії села Чумаки. Обурення викликає той факт, що конфлікт штучно створюється лише кількома людьми на чолі з депутатом Верховної Ради Юрієм Березою та фермерами Жидко С.В. та Байсарою В.Г., останній з яких неодноразово проявляв некоректну поведінка та вороже ставлення до духовенства і віруючих Української Православної Церкви. Неодноразово мали місце погрози настоятелю храму протоієрею Івану Юсиповичу фізичної розправи.

За фактом порушення прав віруючих та Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» керуючий Криворізькою єпархією митрополит Єфрем звернувся до Голови Дніпропетровської ОДА Резніченка В.М. із відкритим листом з проханням «прийняти відповідне рішення по припиненню самоуправних протизаконних захоплень культових споруд та церковного майна».

Криворізька єпархія

Просмотров: 1067