Блаженніший Митрополит Онуфрій: Ворожнеча між людьми залишатиметься доти, доки не буде долатися гріх

У своїй проповіді під час богослужіння у Свято-Троїцькому Браїлівському жіночому монастирі на Вінничині Блаженніший Митрополит Онуфрій наголосив на важливості прикладу святого рівноапостольного князя Володимира для подолання сучасних негараздів і бід. 

Предстоятель підкреслив, що після хрещення Святий князь став милостивим, він годував бідних, калік, сиріт, але найважливіше те, що він став справжнім миротворцем, який примиряв людей між собою. «Оскільки між людьми є гріх, то між ними є і суперництво. – наголосив Його Блаженство. – Воно було, є і буде, поки не подоланий гріх. І це суперництво проявляється в різних формах – у вигляді суперечок чи змагань, наприклад. Та коли люди беруть зброю і йдуть воювати одне проти одного – це є крайня форма того протистояння, яке вносить в людське суспільство гріх».

Блаженніший Владика підкреслив, що за прикладом святого Володимира змінилися й всі наші предки. «Вони почали жити за зовсім іншими законами. Ціллю життя для них стало не награбування багатства, не набуття собі більше землі чи маєтків. Метою для наших пращурів стало вічне спасіння на Небі», – зазначив Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Просмотров: 1124