20 вересня, напередодні свята Різдва Пресвятої Богородиці, Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив всенічне бдіння в Академічному храмі Різдва Пресвятої Богородиці Київської духовної академії і семінарії.

Ікона Різдва Пресвятої Богородиці
Ікона Різдва Пресвятої Богородиці

Свідчення про подію священної історії, що святкується, дійшли до наших часів через Передання, проте не згадуються у книгах Нового Завіту. Шанування свята Різдва Пресвятої Богородиці звершувалося з давніх часів, зокрема відомо, що вже на почтаку IV століття св. рівноап. Єлена, мати св. рівноап. Константина Великого, побудувала храм на честь Різдва Богородиці.

За словами святих отців свято Різдва Пресвятої Богородиці «служить дверима до благодаті і істини», оскільки саме народження Діви Марії від праведних Іоакима і Анни поклало початок справі спасіння людства.

Його Блаженству співслужили намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ, ректор КДАіС, митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, єпископ Боярський Феодосій, голова Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ, єпископ Ірпінський Климент, а також викладачі та студенти Київських духовних шкіл у священному сані.

Завтра, у день свята, Блаженніший владика очолить урочистості з нагоди престольного свята у Різдва Богородиці чоловічому монастирі Шепетівської єпархії.

Просмотров: 1494