Монахи на Афоні постійно моляться за Блаженнішого Митрополита Онуфрія, за настання миру в Україні та щоб у ній більше ніколи не піднімав руку брат на брата (+ВІДЕО)

20-21 вересня Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру відвідав монах Афанасій Карульський – один з афонських ченців, які живуть у печерах поблизу вершини Святої Гори. Він вже близько 30 років перебуває на цьому місці древніх подвижників.

монах Афанасій Карульський
монах Афанасій Карульський

Після спільної молитви з Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм під час Всенічного бдіння на свято Різдва Богородиці отець Афанасій поділився своїми враженнями від свого паломництва до Києва: «Господь милостивий до України, бо в цей важкий час послав їй такого пастиря, як Митрополит Онуфрій, якій покладе душу свою за свою паству». Монах пригадав, що Блаженніший владика був одним з небагатьох, хто не боявся піднятися на найвідлюдніше місце Афону, яке називається «Карулі», щоб там молитися, як це робили афонські подвижники. «Я сьогодні під час богослужіння відчув всю силу його молитви, – підкреслив монах Афанасій, – я закликаю всю України підтримати його молитву, бо якщо ми самі не будемо молитися, то ніхто не зможе нам допомогти. Приєднайтеся в своїй молитві до молитви нашого Блаженнішого, і тоді Господь пробачить нам гріхи і мир відновить в Україні, і відгорне ці страшні часи».

Отець Афанасій Карульський застеріг українців від спокуси церковного розколу. Зокрема він наголосив: «Падший монах Філарет розірвав Хітон Христовий. Як вчать Святі Отці, цей гріх не змивається навіть мученицькою кров’ю. І на Афоні його ніхто ніколи не визнає. А Афон є певним духовним камертоном, з яким повіряють істину». Монах Афанасій також запевнив, що вся Афонська Свята Гора завжди молиться за Блаженнішого Митрополита Онуфрія, за настання миру в Україні та щоб в ній більше ніколи не піднімав руку брат на брата.

Нагадаємо, що нещодавно українським журналістам програми ТСН вдалося потрапити на афонські «Карулі» і побачити печеру отця Афанасія, а також поспілкуватися з ним та з іншими афонськими подвижниками.

Просмотров: 2137