Блаженніший Митрополит Онуфрій звернувся до Президента України з приводу побиття віруючих на Тернопільщині, яке сталося 21 вересня 2015 року

22 вересня Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій у своєму листі до Президента України Петра Олексійовича Порошенка висловив велику стурбованість щодо застосування сили по відношенню до віруючих Української Православної Церкви, внаслідок чого постраждало 15 чоловік, 2 з яких знаходяться у лікарні.

У листі до П.О. Порошенка Блаженніший владика зазначив про недопустимість силових вирішень релігійних конфліктів, а також участі у цих конфліктах радикальних сил

Його Блаженство також звернув увагу Президента України на систематичне порушення релігійного законодавства у Тернопільській області, яке призвело до міжконфесійної ворожнечі в регіоні.

Насамкінець Предстоятель УПЦ побажав Голові держави, щоб молитовний Покров Пресвятої Богородиці охоронив український народ від війн і розбрату та відновив мир та добробут на українській землі.

Нагадаємо, що 21 вересня, на свято Різдва Пресвятої Богородиці, представники «Київського патріархату», користуючись підтримкою молодиків у камуфляжі з нашивками «Правого сектору» та бездіяльністю органів МВС, звершили силове захоплення храму на честь святого Георгія Побідоносця с. Катеринівка, що на Тернопільщині.

Просмотров: 4691