Керівник Тернопільського осередку «Правий сектор» Василь Лабайчук заявив, що за тиждень планує зі своїми бійцями відібрати у місцевої громади канонічної Православної Церкви храм в селі Колосова на Тернопільщині.

Про це очільник радикального угрупування повідомив столичному Інформаційному Бюро “Правий” 29 вересня. 

«Якщо влада не дасть дозволу служити – то громада забере храм, бо це її церква», – сказав Лабайчук, коментуючи свої претензії на храм УПЦ. «Ми в кожному випадку приїжджаємо, де утворюється нова громада “Київського патріархату”», – зізнався очільник тернопільського осередку «Правого сектору».

Нагадаємо, що 28 вересня праворадикали приїздили до села і повідомили місцевих жителів, що скоро відберуть їхній храм. Вони незаконно проникли на подвір’я церкви, а коли одна з місцевих мешканок намагалася зазняти все, що відбувається на телефон, озброєний бойовик «Правого сектору» вихопив у неї мобільний апарат та знищив SIM-карту. Лобайчук у своєму коментарі журналістам не зізнається про те, що саме бойовики напали на жінку і заявляє, що на мешканку села, яка буцімто хотіла перешкодити богослужінню, здійснили напад місцеві, а «їхні хлопці були, але вони з машин не виходили».

Тож, чергова брехня в повідомленні на вище згадуваному ресурсі про те, що нібито жителі села Колосова на Тернопільщині звернулися до «Правого сектору» про захист – закономірна. Саме в такий спосіб бойовики намагаються вже за тиждень підготувати інформаційне поле для своїх рейдерських дій.

Раніше на офіційному сайті ГО «Правий сектор» була розміщена заява, в якій праворадикали повідомили про здійснення протизаконного рейдерського захоплення культової споруди. Вони взяли на себе відповідальність за побиття вірян УПЦ в сусідній Катеринівці та тепер погрожують такими ж методами діяти й далі. Вийшовши безнаказаними з конфлікту в Катеринівці, праворадикали націлилися тепер на Колосову.

Зазначимо, що під час брифінгу в Києво-Печерській Лаврі голова Інформаційного відділу УПЦ єпископ Климент (Вечеря) зробив відкрите звернення до керівників МВС та Міністерства Культури, у якому попросив роз’яснення щодо різниці в трактуваннях цими установами подій в Катеринівці з офіційними заявами «Правого сектору».

Просмотров: 1387