МУКАЧЕВО. Розпочала роботу Міжнародна наукова конференція ««Малий Афон» – монастирі та чернецтво на Закарпатті: традиції і сучасність»

3 жовтня, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, у Мукачеві в готельному комплексі «Червона Гора», у рамках підготовки до 1000-ліття слов’янської присутності на Святій Горі Афоні, розпочала свою роботу Міжнародна наукова конференція ««Малий Афон» – монастирі та чернецтво на Закарпатті: традиції і сучасність».

Організаторами Міжнародного наукового форуму є Мукачівська єпархія Української Православної Церкви, Богословсько-історичний науково-дослідний центр імені архімандрита Василія (Проніна), Міжнародний інститут Афонської спадщини в Україні, Міністерство освіти та науки України, Кафедра історії України ДВНЗ «УжНУ», Науково-дослідний центр історико-релігійних студій «Логос», Державний архів Закарпатської області та Відділ національностей та релігій Закарпатської ОДА.

Робота форуму розпочалася спільною молитвою та Вітальним словом Предстоятеля УПЦ до організаторів і учасників конференції, яке зачитав проректор Київської духовної академії з науково-богословської роботи Бурега В.В.

Цього року доповіді на міжнародний науковий захід направили науковці з одинадцяти країн світу, зокрема: Чехії, Словаччини, Польщі, Росії, Болгарії, Сербії, Хорватії, Республіки Білорусь, Румунії, Молдови, Греції та України. Загалом у конференції беруть участь понад 60 науковців та дослідників. В ході роботи форуму діють чотири тематичні секції.

По закінченні конференції заплановані наукові презентації різних видань, зокрема, наукового альманаху «Афонська спадщина» та видавничих проектів Міжнародного інституту афонської спадщини в Україні.

У неділю 4 жовтня, учасники конференції візьмуть участь у святковому богослужінні та відвідають монастирі Мукачівської єпархії.

За матеріалами конференції заплановане видання збірки доповідей.

Мукачівська єпархія

Просмотров: 619