На Рівненщині «Правий сектор» знову допоміг рейдерам захопити храм

4 жовтня Голова сільради села Дуліби Гощанського району Рівненської області Леся Мирончук, за підтримки міліції та «Правого сектору», опломбувала храм Різдва Богородиці, перешкодивши місцевій релігійній громаді Української Православної Церкви звершувати в ньому богослужіння.

Свою боротьбу з вірними УПЦ Леся Мирончук розпочала ще в липні, повідомляє сайт Рівненської єпархії, коли обманом заволоділа офіційними документами парафії. Свої дії вона мотивувала бажанням допомогти із виготовленням нових документів на храм. Однак, за кілька днів на сесії сільської ради у порядок денний Головою сільради було внесено питання про передачу церкви Різдва Богородиці громаді «Київського патріархату».

З цього часу в Дулибах не загасав розбрат на тлі релігійного протистояння. Парафіян УПЦ, які є повноправними жителями села, стали ображати і, в прямому розумінні, переслідувати прихильники «Київського патріархату».

А в неділю, 4 жовтня, в село прибули розкольники на чолі з благочинним Гощанського району, котрий, як стверджують місцеві жителі, є рідним братом голови сільради Лесі Мирончук. Супроводжували розкольників не тільки представники правоохоронних органів, а й сумнозвісний «Правий сектор».

«Спочатку вони спровокували словесну перепалку, потім колотнечу, під час якої намагалися настоятеля храму скинути зі сходів», – повідомляє сайт Рівненської єпархії.

Після цього голова сільради опечатала храм. Допоміг їй у цьому заступник начальника Гощанського райвідділу міліції Петро Самчук, який віддав наказ своїм підлеглим пробити коридор між вірянами до дверей церкви.

За матеріалами сайту Рівненської єпархії

Просмотров: 1583