5 жовтня в єпархіальному управлінні відбулася зустріч митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія та духовенства Рівненської єпархії УПЦ, з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

У ході зустрічі обговорювалися питання дотримання прав людини в Рівненській області в контексті подій захоплень храмів Української Православної Церкви. Спостерігачеві місії Мауріціо Монтіпо були передані матеріали, що свідчать про порушення прав громад УПЦ у Тернопільській та Рівненській областях.

Владика Варфоломій звернув увагу представників ОБСЄ на неправомірні дії деяких представників органів місцевої влади, які провокують релігійні конфлікти з метою повного або часткового підпорядкування культових споруд представниками «Київського патріархату».

Сторони висловили переконання, що продовження конфліктів на релігійному ґрунті в Україні може призвести до серйозної дестабілізації ситуації в регіоні, у зв’язку з чим було запропоновано звернутися до органів влади регіону з настійливим проханням організувати міжконфесійний діалог, спрямований на припинення захоплень храмів УПЦ.

За матеріалами Рівненської єпархії

Просмотров: 932