ГРЕЦІЯ. Представник УПЦ бере участь у Світовому громадському форумі «Діалог цивілізацій»

9 жовтня на острові Родос (Греція) пленарним засіданням розпочалася робота ХІІІ сесії Світового громадського форуму «Діалог цивілізацій». Близько 500 експертів галузей політики, економіки і культури, державних і релігійних діячів, науковців, журналістів з 80 країн світу зібралися для обговорення перспектив розвитку людства в умовах сучасних суспільно-політичних змін, економічної нестабільності та викликів традиційній моралі.

На запрошення організаторів заходу та з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія у міжнародному форумі бере участь секретар Київської єпархії УПЦ протоієрей Костянтин Пилипчук.

Під час пленуму з доповідями виступили президент-засновник Світового громадського форуму «Діалог цивілізацій» В.І. Якунін, депутат австрійського парламенту Альфред Гузенбауер, заступник міністра закордонних справ Греції Іоанніс Аманідіс, екс-президент Чехії Вацлав Клаус, екс-міністр оборони Німеччини барон Карл-Теодор фон унд цу Гуттенберг та інші представники громадськості з різни країн.

9 жовтня на острові Родос (Греція) пленарним засіданням розпочалася робота ХІІІ сесії Світового суспільного форуму «Діалог цивілізацій»
9 жовтня розпочалася робота ХІІІ сесії Світового форуму «Діалог цивілізацій»

Світовий громадський форум «Діалог цивілізацій» є некомерційною недержавною міжнародною організацією, що була заснована у 2002 році з метою пошуку альтернативних шляхів світового розвитку в умовах глобалізації. Штаб-квартира зареєстрована в Австрії, її Міжнародний координаційний комітет очолює колишній генеральний секретар Ради Європи Вальтер Швіммер. Президентом-засновником є В.І.Якунін.

Доповідачі зауважили, що в сучасній дискусії про діалог різних культур і народів важливе місце має приділятися ідеї справедливості та рівноправ’я. Учасники обговорення торкнулися тем необхідності утримуватися в застосуванні військової сили задля досягнення політичних цілей, природи влади та її впливу на життя людей, взаємозв’язку кризових явищ в економіці з великим розривом у доходах різних членів суспільства, розмиття поняття сімейних цінностей у сучасній Європі. Особлива увага була приділена загрозі екстремізму та тероризму, які стрімко набирають обертів; зокрема, мова йшла про загрозу радикального угрупування «Ісламська держава». Учасники дискусії обговорили тему масового потоку біженців до Європи.

Робота форуму триватиме в формі семінарів та круглих столів і завершиться 11 жовтня підсумковим пленарним засіданням.

Фото і матеріал ВЗЦЗ РПЦ

Просмотров: 577