Соціальне та пастирське служіння УПЦ: Вінницькі волонтери отримали відзнаки за допомогу постраждалим на Сході країни, в Білоцерківській єпархії вшанували пам’ять загиблих воїнів

У Вінницькій єпархії УПЦ нагородили волонтерів, які надають допомогу мирним жителям Донбасу та військовослужбовцям ЗСУ, а в Білоцерківській – відзначили 70-ту річницю заснування Білоцерківського Зенітно-ракетного полку та вшанували пам’ять воїнів, загиблих на Сході України.

18 жовтня, під час проведення Фестивалю духовної і патріотичної пісні у Вінницькій єпархії відбулося нагородження волонтерів, які надають допомогу постраждалим внаслідок бойових дій на Сході України.

Митрополит Симеон нагороджує волонтерів
Митрополит Симеон нагороджує волонтерів

Митрополит Вінницький і Барський Симеон нагородив відзнаками Вінницької єпархії УПЦ вінничан, котрі організували збір і відправку шести гуманітарних вантажів у Ствятогірську Лавру. У Лавру було відправлено понад 100 тон вантажу, і вже за кілька днів черговий транш повезуть нужденним.

Також митрополит Симеон вручив нагороди волонтерам, медикам, журналістам, керівникам навчальних закладів, які займаються постійним збором допомоги для мирних жителів Донбасу. Відзнаки від Вінницької єпархії отримали й вінничани, котрі відвідують на Сході військових і привозять їм ліки, продукти, засоби особистої гігієни.

На завершення церемонії нагородження митрополит Симеон побажав усім українцям миру і висловив сподівання, що дух любові, милосердя і бажання допомагати ближньому у волонтерів не згасатиме.

19 жовтня митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин взяв участь в урочистостях з нагоди 70-ї річниці заснування Білоцерківського Зенітно-ракетного полку та у відкритті пам’ятника воїнам, загиблим у зоні бойових дій на Сході України, який було встановлено на території військової частини.

Освячення пам’ятника воїнам, загиблим у зоні бойових дій на Сході України
Освячення пам’ятника воїнам, загиблим у зоні бойових дій на Сході України

Владика виголосив проповідь, звершив заупокійну літію за спочилими під час збройного протистояння у нашій державі, а також помолився за здоров’я і спасення захисників Вітчизни. Митрополиту Августину співслужили секретар Білоцерківської єпархії протоієрей Михайло Кобулей, благочинний та духовенство Білоцерківського округу.

За матеріалами Вінницької та Білоцерківської єпархій

Просмотров: 180