МОСКВА. Блаженніший Митрополит Онуфрій взяв участь у черговому засіданні Священного Синоду Руської Православної Церкви

22 жовтня Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій взяв участь у черговому засіданні Священного Синоду Руської Православної Церкви, що відбулося у Патріаршій та Синодальній резиденції в Даниловому монастирі в Москві під головуванням Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила.

В числі запрошених на зимову сесію Священного Синоду у засіданні також взяв участь архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор.

Під час Синоду були розглянуті різні актуальні питання життя Церкви, зокрема було прийняте рішення провести Архієрейський Собор Руської Православної Церкви 2-3 лютого 2016 року.

Згідно з пунктом 2 глави III Статуту Руської Православної Церкви, «Архієрейський Собор скликається Патріархом Московським і всієї Русі (Місцеблюстителем) і Священним Синодом не рідше одного разу в чотири роки». При цьому «за пропозицією Патріарха Московського і всієї Русі та Священного Синоду… може бути скликаний позачерговий Архієрейський Собор». Попередній Архієрейський Собор пройшов з 2-го по 5 лютого 2013 року.

Офіційний сайт Руської Православної Церкви

Просмотров: 1267