ХАРКІВ. Попереджено теракт у Покровському монастирі

22 жовтня біля стін Свято-Покровського чоловічого монастиря міста Харкова було знайдено пляшки із запальною сумішшю – т.з. «Коктейлі Молотова».

В Харківському єпархіальному управлінні повідомляють, що пляшки із сумішшю виявив сторож обителі під час чергового обходу території навколо монастиря.

«Навколо стін монастиря є схил, де охоронець під час свого обходу знайшов сміттєві пакети, закопані в землю. Якесь внутрішнє відчуття підказало чоловікові відкрити ці пакети. Там лежали пляшки з рідиною, а поверх них була пов’язана мотузка. Він відкрив пляшку і виявилося, що там рідина, що по запаху нагадувала бензин», – розповів співробітник єпархіального управління священик Діонісій Залога.

15804Було викликано працівників МВС, які й дали визначення знахідці – «Коктейлі Молотова», а саму подію розцінили як теракт.

«Знайшли два пакети, а в них п’ять пляшок з «коктейлями Молотова». Це визначення їм дала сама міліція. Ми запитували, як вони розцінюють те, що сталося. За їхніми словами – це теракт», – заначив о. Діонісій.

В єпархії повідомляють, що, дійсно, поряд жодних інших будівель немає. Знайшли запальну суміш буквально в п’яти-семи метрах від монастирської стіни, за якою вже знаходяться єпархіальні та монастирські будівлі та найстаріший храм в місті Харкові – Покровський собор. Це явно свідчить про готовність невідомими людьми в будь-яку хвилину влаштувати підпал церковних будівель.

По факту знахідки, міліцією було внесено справу в реєстр досудових розслідувань. У монастирі посилювати охорону не збираються, але за цією ділянкою доглядають тепер більш пильно.

«Молимося і уповаємо, що Господь нас збереже», – зазначає священик.

Фото Харьківської єпархії

Просмотров: 1812