СУМИ. Невідомі побили учасника АТО, що виступав на підтримку Сумської єпархії УПЦ

У ніч на 23 жовтня в Сумах був побитий учасник АТО Євген Скоробогатський, який публічно підтримує Українську Православну Церкву.

Про це повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви з посиланням на архієпископа Сумського і Охтирського Євлогія.

Читайте також: 22 жовтня був побитий керівник служби охорони Спасо-Преображенського кафедрального собору міста Суми Анатолій Борисенко.

Сумська єпархія забезпечила бронежилетами та обягом підрозділ солдата, на якого здійснили напад
Сумська єпархія забезпечила бронежилетами та одягом підрозділ, у якому раніше служив Євгеній

«Євгеній Скоробогатський – людина досить відома у Сумах. Коли його підрозділ «голим» відправляли в зону АТО, вони звернулися за допомогою в Сумську єпархію. Ми зібрали кошти і допомогли їм з бронежилетами, одягом, продуктами та іншим. Потім наші священики їздили духовно опікувати бійців цього підрозділу в зону конфлікту. Євген завжди і скрізь підкреслював, що Українська Православна Церква є єдиною канонічною Православною Церквою в Україні, яка активно допомагає його підрозділу. В одній з недавніх програм на місцевому телебаченні він вкотре висловився на підтримку Сумської єпархії. Не беруся стверджувати, що сьогоднішній напад на Євгена пов’язаний з його церковними поглядами, але виключати цього не можна, з урахуванням того, що напередодні був побитий співробітник нашого єпархіального управління », – зазначив архієпископ Євлогій.

Спасо-Преображенський кафедральний собор м. Суми
Спасо-Преображенський кафедральний собор м. Суми

Як повідомлялося, 22 жовтня на території Спасо-Преображенського кафедрального собору Сум був побитий керівник служби охорони Сумського єпархіального управління Анатолій Борисенко. Зловмисник завдав йому тяжкі тілесні ушкодження, внаслідок чого потерпілий знепритомнів і на сьогоднішній день перебуває в реанімації у важкому стані.

«Нам відомо, що працівники правоохоронних органів, що затримали зловмисника, згодом за це отримали «по шапці» від свого начальства, якому, мабуть, хотілося тихо прикрити цю історію. Спочатку представники міліції, побачивши Анатолія, що лежав у калюжі крові, заявили, що він п’яний. Але за результатами незалежної експертизи у крові побитого не виявлено алкоголь. Він взагалі непитущий, і до того ж готувався до причастя за святковим богослужінням 22 жовтня. Міліціонери навіть не захотіли перевірити у нього пульс. Потім вони потягли його від огорожі до кіоску, розташованого у дворі єпархії, погіршивши тим самим стан потерпілого. Зараз він при смерті, лікарі не дають ніяких гарантій», – розповів керуючий Сумською єпархією УПЦ.

Як повідомлялося, 22 жовтня в Сумах понад 500 віруючих здійснили молитовне стояння біля будівлі облдержадміністрації у зв’язку з побиттям керівника служби охорони Спасо-Преображенського кафедрального собору та Сумського єпархіального управління Анатолія Борисенко.

Центр інформації УПЦ

Просмотров: 1156