КИЇВ. Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив Літургію в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври (ОНОВЛЕНО)

1 листопада, у Неділю 22-гу після Пятидесятниці, Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Його Блаженству співслужили намісник обителі, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ, митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, а також духовенство монастиря.

Після читання Святого Євангелія Архіпастир звернувся до віруючих зі словом проповіді, в якій розкрив значення в житті християнина Слова Божого.

Stewardship3Цього дня Свята Церква згадувала притчу про сіятеля (Лк. 8:5-15). «Ось вийшов сіяч, щоб посіяти зерно своє. І, як сіяв, упало одне край дороги, і було повитоптуване, а птахи небесні його повидзьобували. Друге ж упало на ґрунт кам’янистий, і, зійшовши, усохло, тому, що не мало вогкості. А інше упало між терен, і вигнався терен, і його поглушив. Інше ж упало на добрую землю, і, зійшовши, уродило стокротно. Це сказавши, закликав: Хто має вуха, щоб слухати, нехай слухає!».

За богослужінням була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

Під час Літургії Блаженніший владика звершив дияконську хіротонію вихованця третього класу Київської духовної семінарії Шияна Семена.

Просмотров: 2037