АФОН. Предстоятель УПЦ молитовно відзначив свій День народження

День свого народження, 5 листопада, Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій зустрів на Святій Горі Афон в пості та молитві.

Як повідомлялось раніше, 4 листопада Блаженніший владика прибув до Руського на Афоні Свято-Пантелеімонівського монастиря, де Його Блаженство урочисто зустріла братія обителі.

MitrOnufriyAfonOctober2015-9

Увечері того ж дня відбулася зустріч Предстоятеля УПЦ з ігуменом монастиря схиархімандритом Ієремією (Альохіним), який нещодавно відзначив 100-річний ювілей. Вітаючи Архіпастиря, отець Ієремія сказав: «Дуже раді всі ми з братією, що Ви прибули сюди, щоб благословити нас і помолитися разом з нами». В свою чергу, владика Онуфрій попросив ігумена святогірської обителі молитися за Україну та її народ, на що отець Ієремія запевнив Предстоятеля Української Православної Церкви в невпинній молитві насельників монастиря про мир на українській землі.

Того ж дня Його Блаженство молився в Свято-Пантелеімонівській обителі за вечірнім богослужінням, допомагаючи братії співати на клиросі. Всю ніч Блаженніший владика також провів у молитвах, взявши участь у всенічному бдінні. Ранком, у свій 71-ий День народження, Предстоятель очолив Божественну літургію в Покровському соборі обителі.

Після богослужіння в монастирі відбулася традиційна братська трапеза, по закінченні якої Блаженніший Митрополит Онуфрій нагородив ігумена Пантелеімонівського монастиря о. Єремію панагією.

AfonMitrOnufriyOctober2015-1

Варто зазначити, що за Афонською традицією всі ігумени мають право носити панагію.

Читайте також: Блаженнейший Митрополит Онуфрий: «Лицо отца Иеремии излучает тихий, смиренный, молитвенный свет»

АФОН. 100-літній ігумен Свято-Пантелеімонівського Руського на Афоні монастиря схіархімандрит Ієремія удостоєний нагороди Української Православної Церкви

Блаженніший Митрополит Онуфрій протягом близько 20 років поспіль щорічно приїжджає на Святу Гору. За багаторічною традицією саме на Афоні він зустрічає свій день народження.

За матеріалами сайту afonit.info

Просмотров: 3094