КИЇВ. Предстоятель УПЦ звершив чин наречення в єпископа архімандрита Веніаміна (Погребного) і архімандрита Сергія (Михайленка)

10 листопада, у день пам’яті святителя Димитрія Ростовського та преподобного Іова Почаївського, у Всіхсвятському храмі Свято-Пантелеімонівського жіночого монастиря Феофанії Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив чин наречення в єпископа віце-ректора Полтавської місіонерської духовної семінарії архімандрита Веніаміна (Погребного), якому Священний Синод УПЦ ухвалив бути вікарієм Полтавської єпархії з титулом Новосанжарський, та намісника Константино-Єленинського чоловічого монастиря м. Ізмаїл архімандрита Сергія (Михайленка), котрий, згідно з рішенням Синоду, був призначений вікарієм Одеської єпархії з титулом Болградський.

Під час наречення Його Блаженству співслужили митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, керуючий справами УПЦ, митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, архієпископ Яготинський Серафим, архієпископ Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф, єпископ Обухівський Іона та єпископ Ірпінський Климент.

За уставною традицією архімандрит Веніамін та архімандрит Сергій звернулися до архіпастирів зі Словами при нареченні.

Нагадаємо, що Священний Синод УПЦ, розглянувши рапорти Преосвящених митрополита Одеського і Ізмаїльського Агафангела та митрополита Полтавського і Миргородського Филипа, ухвалив рішення про призначення їм вікарних єпископів.

Просмотров: 3799