КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. В Білій Церкві відбулися щорічні збори в’язничних капеланів УПЦ

З 11 по 13 листопада в м. Біла Церква відбулися щорічні збори священиків, які відповідають за співпрацю з обласними Управліннями державної пенітенціарної служби України в єпархіях Української Православної Церкви, повідомляє Інформаційний відділ УПЦ.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія участь у зборах взяли голова Синодального відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин (Маркевич), голова Синодального Відділу УПЦ у справах пастирської опіки пенітенціарної системи протоієрей Віктор Яценко, голови єпархіальних відділів УПЦ з пастирської опіки.

Збори відбуваються щороку з метою удосконалення методів духовно-пастирської опіки засуджених до позбавлених волі, а також навчання персоналу пенітенціарних установ. Священнослужителі, які взяли участь у круглому столі, що проходив у Білоцерківському училищі професійної підготовки персоналу державної кримінально-виконавчої служби України, поділилися набутим пастирським досвідом у місцях позбавлення волі.

митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин
Митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин відвідав робоче засідання по підготовці в’язничних капеланів

12 листопада робоче засідання по підготовці в’язничних капеланів відвідав митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин. Під час свого візиту Голова Відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними силами мав зустріч із начальником училища, підполковником внутрішньої служби Дукою Олегом Анатолійовичем, викладачами училища та духовенством. Владика Августин розповів про механізми налагодження співпраці Церкви з силовими структурами та етапи розвитку військового капеланства.

Читайте також: Митрополит Августин розповів про створення інституту військового духовенства в УПЦ

13 листопада священослужителі, які взяли участь у зборах, відвідали резиденцію керуючого Білоцерківською єпархії.

Нагадаємо, нещодавно Священний Синод УПЦ ухвалив рішення про запровадження інституту військового духовенства в Українській Православній Церкві.

Використано матеріали сайтів Білоцерківської та Мукачівської єпархій

Просмотров: 720