В храмах УПЦ молились за жертв дорожньо-транспортних пригод

14-15 листопада з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія по всіх храмах і монастирях Української Православної Церкви були звершені молитви за упокій всіх православних вірян, які загинули у дорожньо-транспортних пригодах, повідомляє Інформаційний відділ УПЦ.

Поминання загиблих відбулося у рамках Національного Тижня безпеки дорожнього руху.

04Так, 14 листопада панахиду за загиблими у дорожньо-транспортних пригодах було звершено в Миколаївській єпархії, у храмі Іоанна Воїна на території Науково-дослідного експертного криміналістичного центру (НДЕКЦ) при МВС України. На прохання керівництва богослужіння звершив завідуючий сектором взаємодії з правоохоронними органами протоієрей Віктор Обезюк.

Звертаючись до присутніх, священик висловив співчуття близьким загиблих та побажав правоохоронцям сумлінно трудитися, щоб зменшити кількість постраждалих.

архієпископ Сумський і Ахтирський Євлогій
Архієпископ Сумський і Ахтирський Євлогій

Керуючий Сумською єпархію архієпископ Євлогій за недільної літургією, 15 листопада, підніс молитви про загиблих у ДТП і жертви теракту в Парижі.

Читайте також: КИЇВ. Предстоятель УПЦ висловив співчуття Послу Франції в Україні у зв’язку з терактами в Парижі

Також за богослужінням були піднесені сугубі моління про мир в Україні й здоров’я охоронця собору Анатолія Борисенка, який як і раніше перебуває в критичному стані.

У Кіровоградській єпархії у храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці для працівників обласної служби ДАІ був відслужений молебень перед чудотворною іконою Божої Матері «Рудосельска». По завершенню якого, військовослужбовці помолилися про колег, які загинули при виконанні службових обов’язків. В знак благословення усім присутнім були роздані іконки Богородиці «Рудосельска».

news_big_23665Заупокійні богослужіння відбулися у всіх храмах Євпаторійського благочиння.

123Благочинний Євпаторійського церковного округу протоієрей Олександр Дворніков по завершені панахиди за загиблими в автомобільних катастрофах у Свято-Миколаївському соборі м. Євпаторії зазначив: «Церква не залишається осторонь від людського горя, молиться за упокій загиблих, співпереживаючи їх рідним і близьким».

За матеріалами сайтів Миколаївської, Сумської, Кіровоградської, Сімферопольської єпархій

Просмотров: 567