ВІННИЦЯ. Студенти-волонтери світських вишів нагороджені грамотами Вінницької єпархії

16 листопада, напередодні Міжнародного дня студентів, у Хрестовоздвиженському храмі м. Вінниці відбулося урочисте нагородження студентів вінницьких вищих навчальних закладів, котрі у якості волонтерів допомагають у лікуванні та реабілітації поранених військовослужбовців, повідомляє Інформаційний відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Вінницької єпархії.

Тридцять молодих людей були удостоєні грамот від митрополита Вінницького і Барського Симеона.

Читайте також: За активну соціальну діяльність Одеський міський голова нагородив кліриків і волонтерів УПЦ (+ВІДЕО)

Нагороджені є членами «Наглядово-координаційної ради ГО та волонтерів при військово-медичному клінічному центрі». Вони звершують волонтерську діяльність у Військово-медичному Клінічному центрі Центрального регіону, де проходять лікування та реабілітацію поранені українські воїни, та відвідують військових ЗСУ на Сході, передаючи їм необхідну допомогу від вінничан.

Перед врученням грамот митрополит Симеон звершив молебень за мир в Україні, після чого звернувся до студентів зі словом подяки за волонтерське служіння. Преосвященний владика відзначив, вони жертвують своїми силами, вільним часом, коштами, ризикують часто і власним життям, але тим самим виконують євангельську заповідь про любов до ближнього.

Окрім студентів грамоти від митрополита Симеона отримали й «старші» волонтери, які відповідають за забезпечення хворих медикаментами та пошук фінансової підтримки місії. Разом із тим, були нагороджені Відзнаками Вінницької єпархії меценати, які підтримують діяльність «Наглядово-координаційної ради ГО та волонтерів при військово-медичному клінічному центрі».

Читайте також: ВІННИЦЯ. Блаженніший Митрополит Онуфрій відвідав навчально-виховний комплекс Святого Миколая у Вінниці

Також митрополит Симеон вручив відзнаку і керівнику волонтерської організації при вінницькому Військово-медичному Клінічному центрі і у польовому шпиталі Олені Верлан-Кульшенко.

Архіпастир висловив сподівання на продовження тісної співпраці між «Наглядово-координаційною радою ГО» і Вінницькою єпархією УПЦ, а також громадою Свято-Троїцького храму, який діє на території Військово-медичного центру. Настоятель цієї парафії протоієрей Олексій Волков сам неодноразово відвідував зону АТО, а також здійснює душпастирську діяльність серед поранених безпосередньо у медичному центрі.

Після урочистого нагородження митрополит Симеон запросив усіх присутніх на святкову трапезу.

Фото та матеріали прес-служби Вінницької єпархії

Просмотров: 485