ОДЕСЬКА ОБЛАСТЬ. Предстоятель УПЦ відвідав Свято-Покровський Балтсько-Феодосіївський чоловічий монастир

22 листопада, в рамках Архіпастирського візиту в Балтську єпархію, Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій відвідав Свято-Покровський Балтсько-Феодосіївський чоловічий монастир. Його Блаженство супроводжував священноархімандрит обителі, архієпископ Балтський і Ананьївський Олексій, повідомляє Інформаційний відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Одеської єпархії.

Читайте також: Предстоятель УПЦ очолив Божественну літургію у Свято-Успенському кафедральному соборі Балти

До революції братія обителі нараховувала більше 100 осіб
До революції братія обителі нараховувала більше 100 осіб

Свято-Покровський Балтсько-Феодосіївський чоловічий монастир був заснований у 1907 році на місці странноприймальні, де звершував своє служіння святий праведний Феодосій Левицький (+1846). У 1923 році обитель, яка у часи розквіту нараховувала більше 100 насельників, була закрита безбожною владою. На її місці була відкрита спортивна школа. У 2007 році трудами митрополита Одеського і Ізмаїльського Агафангела монастир був відроджений, а у 2010 році – держава передала Одеській єпархії церковні будівлі. 20 жовтня 2012 року до Свято-Покровського монастиря були перенесені мощі святого праведного Феодосія Левицького, а у 2013 році був освячений головний храм обителі на честь Покрови Пресвятої Богородиці.

В монастирі Його Блаженство зустрічав намісник обителі архімандрит Андронік (Христофор) разом з братією та парафіянами.

Читайте також: Блаженніший Митрополит Онуфрій про те, яка віра спасительна

Блаженніший владика вклонився мощам святого праведного Феодосія Левицького та оглянув Свято-Покровський монастир, який наразі відбудовується місцевою братією – повідомляє Інформаційний відділ УПЦ.

Фото прес-служби Одеської єпархії

Просмотров: 1535