Близько 100 тисяч віруючих вклонилися Плащаниці Божої Матері під час Хресної ходи миру містами України (+ВІДЕО, ОНОВЛЕНО)

З 31 жовтня в єпархіях УПЦ триває Хресна хода миру зі чудотворною іконою Плащаниці Божої Матері, що прибула до України з Єрусалиму з благословення Блаженнішого Патріарха Єрусалимського Феофіла ІІІ. Протягом цього часу чудотворний образ Богородиці побував у 9 містах, де вдень і вночі православні віруючі мали змогу помолитися біля святині світового Православ’я – повідомляє Інформаційний відділ УПЦ

Читайте також: Містами України пройде Хресна хода миру зі святинею світового Православ’я

1800815_big_20
Віруючі житомиряни вклонилися Плащаниці Божої Матері

У Житомирі, де розпочалася Хресна хода миру, Плащаницю зустрічали чисельні миряни та духовенство єпархії на чолі з архієпископом Житомирським і Новоград-Волинським Никодимом. Протягом двох днів святиня знаходилась у Преображенському кафедральному соборі, де помолилися перед нею декілька тисяч вірян та прочан із усієї області.

З 2 по 4 листопада чудотворна ікона Плащаниця Пресвятої Богородиці перебувала у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Вінниці. За цей час у були звершені два всенічних бдіння та дві Божественних літургії, які очолили архієреї з України та Польщі. Інформаційний відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Вінницької єпархії повідомляє, що понад десять тисяч прочан з м. Вінниці та Вінницької області вклонилися Божій Матері перед Її чудотворною іконою.

Вночі та вдень звершувалися богослужіння перед Плащаницею Пресвятої Богородиці у Львові, де вона перебувала з 5 по 7 листопада. Лише за перший день вшанувати Пречисту Діву перед її образом прийшло близько 5 тисяч осіб.

З 9 по 11 листопада – упродовж часу перебування чудотворної ікони Плащаниці Божої Матері у Свято-Воскресенському соборі м. Ковеля – безперевно звершувались Літургії та молебні з акафістом. Тисячі вірян посиленно молилися до Пресвятої Богородиці за довгоочікуваний мир в Україні – повідомляє Інформаційний відділ УПЦ з посиланням на офіційний сайт Володимир-Волинської єпархії.

Переповнений храм Всіх святих землі Волинської, де перебувала Плащаниця
Переповнений храм Всіх святих землі Волинської, де перебувала Плащаниця

Особливе богослужіння перед Плащаницею Божої Матері звершили у Луцку. Ввечері 12 листопада у храмі Всіх святих Землі Волинської відбулася утреня із чином погребіння Плащаниці Божої Матері. За повідомленням прес-служби Волинської єпархії, всього за три доби перебування чудотворної ікони в Луьку, святині вклонилися близько 40 тис. віруючих.

Цілодобово безперервним потоком йшли православні одесити до Плащаниці Божої Матері, яка перебувала в Одесі з 14 по 17 листопада. Через велику кількість охочих вклонитися святині – десятки тисяч вірян – митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел клопотав про зміну графіка перебування чудотворної ікони в Одесі, продовживши термін на певний час.

Нічна черга перед Плащаницею в Одеському кафедральному соборі
Нічна черга перед Плащаницею в Одеському кафедральному соборі

У Сумах, де образ Плащаниці Божої Матері перебував з 18 по 20 листопада, більше десяти тисяч віруючих вклонилися Єрусалимські святині. Протягом цих днів Спасо-Преображенський собор, в якому постійно звершувалися богослужіння та молебні перед чудотворною іконою, був відкритий цілодобово.

Чисельні віряни Харкова зустріли Плащаницю разом із своїм архіпастирем
Чисельні віряни Харкова зустріли Плащаницю разом із своїм архіпастирем

З 20 по 21 листопада православні харків’яни мали змогу вклонитися святині світового Православ’я. Чудотворний образ Плащаниці зустрічав митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій разом із місцевим духовенством та чисельними мирянами єпархії в Свято-Покровському чоловічому монастирі Харкова.

21 листопада ікона Плащаниці Божої Матері прибула до Свято-Успенської Святогірської Лаври, попередньо завітавши до м. Ізюма. Усю ніч насельники обителі разом із парафіянами монастиря та паломниками з всього Донбасу молилися перед святинею за благословенний мир на українській землі, повідомляє Інформаційний відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Святогірської Лаври.

Києво-Печерська Лавра
Зустріч Плащаниці у Києво-Печерській Лаврі

Ввечері 22 листопада чудотворний образ Плащаниці Божої Матері прибув до Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Святиню зустріли намісник обителі, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, насельники монастиря та сотні вірян. Після молебню ікона Плащаниці була покладена для поклоніння в Успенському соборі Лаври.

Інформаційний відділ УПЦ нагадує, що 24 листопада Хресна хода із Плащаницею прибуде до Дніпродзержинська, а 25 та 27 листопада завершиться у Дніпропетровську.

Просмотров: 1636