КИЇВ. За участі трьох Президентів відбулося урочисте відкриття Музею Блаженнішого Митрополита Володимира

23 листопада, у день 80-річчя від дня народження спочилого Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого Митрополита Володимира (+2014, Сабодана), відбулося відкриття меморіального музею Його Блаженства, повідомляє Інформаційний відділ УПЦ посилаючись на офіційний сайт Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира.

Музей, що розташований у приміщені дзвіниці Спасо-Преображенського собору Київа, був освячений Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм 14 жовтня.

14 жовтня Блаженніший Митрополит Онуфрій освятив музей пам'яті спочилого Предстоятеля УПЦ
14 жовтня Блаженніший Митрополит Онуфрій освятив музей пам’яті спочилого Предстоятеля УПЦ

На урочистому відкритті були присутні митрополити: Сарненський і Поліський Анатолій, Вінницький і Барський Симеон, Криворізький і Нікопольський Єфрем та духівник Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира, митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр. Захід також відвідали почесні гості, в тому числі колишні Президенти України: Леонід Кравчук, Леонід Кучма, Віктор Ющенко; народний депутат Андрій Деркач, фундатор Спасо-Преображенського собору Ігор Лисов та інші.

Кожен з Президентів розповів про значення Блаженнішого Митрополита Володимира для розбудови України, поділився спогадами про особисті зустрічі та настанови Первосвятителя.

Також прозвучали слова подяки духівнику Фонду та ктитору собору за збереження світлої пам’яті про Його Блаженство для майбутніх поколінь.

Читайте також: КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив чин освячення храму в с. Ходосівка

Присутні ознайомилися з експозицією музею, більшість речей якої були зібрані митрополитом Олександром, та залишили теплі спогади у книзі почесних гостей.

Фонд пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира

Просмотров: 1695