19 листопада в смт. Рокитне Сарненського району на Рівненщині вандали пограбували та осквернили Свято-Троїцький храм, повідомляє Інформаційний відділ УПЦ, з посиланням на сайт Сарненської єпархії.

Злочинці пограбували церковну касу храму та здійснили підпал в п’ятьох місцях, повідомляють у єпархії. Згоріла різниця з ризами, напрестольне Євангеліє. Вандали підпалили підлогу храму та осквернили храм.

Митрополит Сарненський і Поліський Анатолій відвідав громаду Свято-Троїцького храму. Коментуючи подію, владика повідомив, що в минулому році було пограбовано 10 храмів єпархії.

«Прикро, що вандали продовжують і на далі руйнувати святині Поліського краю, наносячи біль серцям віруючих людей Української Православної Церкви», – сказав митрополит Анатолій.

Також на місце події прибули голова Рокитнівської райдержадміністрації М.Кушнір, голова райради Г.Мініч, мер міста Р.Дубовець, начальник РВУ О.Волочаєв.

Читайте також: РІВНЕНСЬКА ОБЛАСТЬ. В Сарненській єпархії пограбовано ще чотири храми

Рокитнівським РВМ відкрито досудове провадження.

Нагадаємо, що раніше архієпископ Сумський та Охтирський Євлогій повідомив, що на Сумщині за останній рік було пограбовано 14 храмів.

Просмотров: 1861