Місія ОБСЄ фіксує усі випадки порушення прав віруючих в Західній Україні

За словами заступника керівника Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ Олександра Хуга, міжнародна організація, яку він представляє, уважно відслідковує усі випадки порушень прав віруючих та вносить їх до своїх моніторингів, повідомляє Інформаційний відділ УПЦ, з посиланням на сайт СПЖ.

Про це представник Місії сказав 26 листопада в Українському кризовому медіа-центрі столиці під час брифінгу на тему «Оперативна інформація з безпеки в Україні та діяльності місії ОБСЄ в Україні». Мова, зокрема, йшла про останні факти порушень режиму дотримання тиші на сході нашої держави.

Всі забрані матеріали потім надаються секретаріату ОБСЄ для ознайомлення та прийняття відповідних рішень, повідомив Олександра Хуга.

Варто зазначити, що тісну співпрацю між Українською Православною Церквою та Організацією з безпеки і співробітництва в Європі було налагоджено з початку 2015 року.

Читайте також: ПОЛЬЩА. На нараді ОБСЄ у Варшаві говорили про захоплення храмів УПЦ

Нагадаємо, 5 жовтня відбулася зустріч митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні. Спостерігачеві місії були передані матеріали, що свідчать про порушення прав громад УПЦ у Тернопільській та Рівненській областях.

Навесні митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій також зустрічався з представниками місії, яким було повідомлено про факти захоплення храмів у селах Бутин, Новостав, Башуки, Колосова і Кулики Кременецького району Тернопільської області.

Читайте також: ОДЕСА. Представники ОБСЄ фіксують в Україні розпалення релігійної ворожнечі через ЗМІ

Просмотров: 467