«Київський патріархат» знову вчинив рейдерське захоплення храму

29 листопада на Волині було здійснено чергову спробу захоплення храму Української Православної Церкви представниками «Київського патріархату» за прямого втручання місцевих чиновників.

Цього дня в селі Грибовиці Іваничівського району новообраний голова сільської ради Павло Степанець долучився до незаконної заміни замків на храмових дверях, після чого опечатав церкву.

Таким чином розкольники в черговий раз намагалися заволодіти Свято-Покровським храмом, який починаючи з 20 вересня залишається опечатаним в результаті конфлікту, який вони самі спровокували.

Конфлікт після Літургії 21 вересня
Конфлікт після Літургії 21 вересня. Фото nvip.com.ua

Щойно зареєструвавшись у серпні 2015 року, громада «УПЦ КП» почала претендувати на храм існуючої громади УПЦ. 21 вересня філаретівці увірвались до храму під час богослужіння та вимагали від священика або перейти в розкол, або віддати їм церковні приміщення. Тоді правоохоронні органи змушені були закрити та опечатати храм. Свято-Покровська громада УПЦ у жовтні звернулась до правоохоронців із скаргою по факту перешкоджання здійсненню релігійного обряду та по факту незаконного утримання релігійної святині. Рішенням Іваничівського районного суду скаргу Свято-Покровської релігійної громади УПЦ задовольнили, було розпочато досудове розслідування.

Читайте також: Суд вже вдруге визнав у діях губернатора Тернопільщини загрозу захоплення храму УПЦ (+ВІДЕО)

Цього разу прихильники «УПЦ КП» намагалися проникнути в приміщення під приводом проведення інвентаризації майна, яке їм не належить.

Нагадаємо, суди Тернопільщини та Рівненщини в листопаді прийняли ряд рішень, якими визнали незаконними захоплення храмів Української Православної Церкви представниками «Київського патріархату».

Просмотров: 1290