Командування військового госпіталю столиці нагородило священика УПЦ відзнакою

Командування Національного військового медичного госпіталю м. Києва нагородило відзнакою “За служіння Богові й Україні” настоятеля столичного храму на честь Покрови Пресвятої Богородиці протоієрея Олега Скнаря. Про це повідомляє Інформаційний відділ УПЦ з посиланням на офіційний сайт Київської Митрополії.

IMG_7035

З першого дня військових дій на сході України Київський військовий госпіталь прийняв на лікування понад 11 тисяч поранених солдат і офіцерів, з них 7 тисяч осіб перебувало на стаціонарі.

Отець Олег, храм якого розташований на території госпіталю, й активні парафіяни виходжують поранених, духовно та морально підтримують останніх, збирають кошти і закуповують медичне обладнання та медикаменти. Силами активу Свято-Покровської парафії для військовослужбовців, які виконують свій обов’язок у зоні збройного конфлікту, були закуплені бронежилети.

Протоієрей Олег Скнарь є також викладачем Київської духовної академії. Цього року, під час святкування 400-річчя Київських духовних шкіл він був удостоєний вченого звання доцента КДАіС.

Разом із тим, громада храму Покрови Пресвятої Богородиці підтримує іногородніх родичів поранених бійців, надаючи їм житло, продукти харчування, одяг, кошти.

Читайте також: Віруючі УПЦ передають допомогу військовим на Схід, а також опікують поранених і переселенців

Госпітальний храм Покрови Пресвятої Богородиці бере також активну участь у підтримці дитячих будинків, які знаходяться в прифронтовій зоні на Сході України. Лише за останні місяці спільно з місією “Милосердя без кордонів” госпітальна парафія  відправила понад 6 тонн необхідних продуктів дітям східного регіону країни.

Читайте також: Влада і мешканці різних регіонів країни дякують духовенству УПЦ за благодійність

Як повідомляє Інформаційний відділ УПЦ з посиланням на сайт Бориспільської єпархії, також цього тижня настоятель Свято-Михайлівської парафії села Світильне Другого Броварського благочиння був нагороджений відзнакою “Орденом пошани III-го ступеня”. Нагороду вручив голова Броварської районної ради Гришко Сергій Миколайович.

Просмотров: 889