13 грудня, у Неділю 28-му після П’ятидесятниці, день пам’яті святого апостола Андрія Первозванного, Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Суми. Про це повідомляє Інформаційний відділ УПЦ.

IMG_5084
На урочистості до Сум прибув єпископ Унгенський і Ниспоренський Петро

Цього дня Сумська єпархія відзначає шанування Малочернетчинського чудотворного образу Христа Спасителя «Хліб Життя». Його явлення відбулося 30 листопада 1887 року у підвалі храму Всіх святих села Мала Чернеччина, що на Сумщині.

Його Блаженству співслужили ректор Сумської духовної семінарії, архієпископ Сумський і Охтирський Євлогій, архієпископ Роменський і Буринський Іосиф, єпископ Унгенський і Ниспоренський Петро (Православна Церква Молдови), єпископ Глухівський і Конотопський Роман, голова Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ, єпископ Ірпінський Климент, а також чисельне духовенство міста. За богослужінням молилися тисячі віруючих, що прийшли цього дня до кафедрального собору Сум.

Нагадаємо, що рішенням Священного Синоду УПЦ від 27.10.15 (Журнал №44) була створена Сумська духовна семінарія. Її ректором став Преосвященний Євлогій, Архієпископ Сумський і Охтирський.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді.

За Літургією була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

По завершенні богослужіння Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав архієпископа Євлогія, гостей і духовенство Сумської єпархії, чисельних мирян із недільним днем та святом на честь Малочернетчинського чудотворного образу Христа Спасителя «Хліб Життя».

Читайте також: Розпочався Архіпастирський візит Предстоятеля до Сумської єпархії

Фото прес-служби Сумської єпархії

Просмотров: 2410