Телеканал «Глас» зняв фільм про найбільшу волонтерську організацію УПЦ (+ВІДЕО)

Прем’єра фільму «Молодість не байдужа» про однойменну волонтерську організацію, яка діє при столичному Свято-Троїцькому Іонинському монастирі, відбулася нещодавно на телеканалі «Глас», повідомляє Інформаційний відділ УПЦ з посиланням на сайт glas.org.ua.

У фільмі показані історії людей, в житті яких з’явилися волонтери. В ім’я чого молоді успішні люди присвячують свій час і свої сили знедоленим?

Про те, як ініціатива декількох небайдужих людей за десять років переросла у великий волонтерський рух Української Православної Церкви – тридцятихвилинний фільм, знятий кіностудією ТК «Глас».

Автор і режисер фільму Юлія Колосова.

Максим Костенко, керівник напрямку соціальної допомоги, який стояв біля витоків цієї організації, називає дату її появи – 15 лютого 2006 року. «Тоді в Києво-Печерській Лаврі проводилася молодіжна конференція, – згадує Максим Костенко. – Встав один молодий священик, отець Євген Мелешкін, і почав розповідати про своє служіння в Національному інституті раку. Він говорив дуже щиро, його слова з одного боку, сповнювалися таким болем, а з іншого – енергією, бажанням допомогти тим людям, які опинилися в біді, що цим станом він мимоволі заражав. Хотілося цій людині допомогти».

Священик Євген Мелешкін, настоятель храму свв. безсребреників Косми і Дем’яна Римських розповідає: «Відгукнулися гаряче молоді люди і відразу кинулися допомагати. Вони взяли на себе донорство, фінансові питання, заняття з дітками. Ось так все починалося».

Минуло десять років і на базі цієї маленької групи виріс великий волонтерський рух «Молодість не байдужа», де допомагають тепер не тільки онкохворим дітям та їх батькам, а й хоспісу, ряду сиротинців, будинку престарілих, самотнім людям похилого віку, і всім тим, хто звертається і просить допомоги.

 Читайте також: В УПЦ продовжують опікуватися переселенцями та українськими військовими (+ФОТО, ВІДЕО)

Просмотров: 595