Болгарська Православна Церква направила звернення до Президента України

15 грудня на засіданні Священного Синоду Болгарської Православної Церкви було прийняте звернення до Президента України з проханням захистити права Української Православної Церкви та убезпечити її від захоплення храмів і інших форм силового чи інформаційного тиску. Про це повідомляє Інформаційний відділ УПЦ.zx620y348_805456

Текст звернення (рос.)
Текст звернення (рос.)

У тексті звернення, підписаному від усіх членів Синоду Болгарським Патріархом Неофітом, висловлюється особлива стурбованість розвитком ситуації в релігійній площині Української держави. Зокрема, це стосується чисельних зафіксованих фактів порушення прав віруючих єдиної канонічної Православної Церкви в Україні. Найперше, занепокоєння болгарських архієреїв викликають силові захоплення храмів УПЦ.

Читайте також: СОФІЯ. Представник УПЦ взяв участь у конференції, присвяченій 1000-літтю від дня преставлення святого князя Володимира

У зверненні особлива увага була приділена провокаціям щодо спроб відібрати Свято-Успенські Києво-Печерську та Почаївську Лаври від канонічної Церкви на користь невизнаної ні однією Помісною Православною Церквою світу т.зв. УПЦ Київського патріархату. Синод Болгарської Православної Церкви наголосив: “Реалізація такого сценарію може не лише дестабілізувати суспільну ситуацію в Україні, але й зробить неможливим для православного єпископату, духовенства та вірян з інших країн відвідування цих Лавр, адже у Православних церков відсутнє Євхаристичне і молитовне спілкування з релігійними структурами, що відійшли у розкол”.

Читайте також: КИЇВ. Ієрархи Помісних Православних Церков засвідчили молитовну підтримку Українській Православній Церкві (+ВІДЕО)

Нагадаємо, намісники Свято-Успенської Почаївської Лаври та Свято-Успенської Святогірської Лаври звернулися до громадськості з відкритими листами щодо петиції про передачу Києво-Печерської Лаври до “УПЦ КП”. Також повідомлялося, що голоси за петицію про передачу Києво-Печерської Лаври в «Київський патріархат» виявилися комп’ютерною підтасовкою.

Просмотров: 2726