19 грудня, у день пам’яті святителя Миколая, архієпископа Мір Лікійських, чудотворця, Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у Свято-Миколаївському храмі Покровського жіночого монастиря столиці. Про це повідомляє Інформаційний відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили митрополит Сервіонський і Козанський Павел (Елладська Православна Церква), митрополит Еласонський Харитон (Елладська Православна Церква), єпископ Ірпінський Климент, єпископ Фастівський Даміан, духовенство монастиря та гості обителі в священному сані.

Цього дня ієрархи Елладської Православної Церкви у благословення українській пастві привезли до Покровського монастиря раку з часткою мощей святителя Миколая.

Святителя Миколая вшановують як покровителя подорожуючих і моряків
Святителя Миколая вшановують як покровителя подорожуючих і моряків

Святитель Миколай чудотворець є шанованим святим Православної Церкви. Він жив у др. пол. ІІІ ст. – першій половині IV ст. і був архієпископом міста Міри, що знаходилося на півдні сучасної Туреччини. За своє благочестиве християнське життя Свята Церква оспівує його як “правило віри та образ кротості”. За переданням, святитель Миколай брав участь у І Вселенському соборі та виступив проти єресі Арія. 

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до сестер та чисельних парафіян Покровського монастиря.

Читайте також: Блаженніший Митрополит Онуфрій: Божа сила охороняє дітей

За богослужінням була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

Під час Літургії Предстоятель звершив священицьку хіротонію над заступником голови Синодального відділу УПЦ у справах сім’ї, дияконом Іоанном Ружицьким.

Представники Елладської Православної Церкви привезли до Покровського монастиря для поклоніння часточку мощей святителя Миколая
Представники Елладської Православної Церкви привезли до Покровського монастиря часточку мощей святителя Миколая

По завершенні богослужіння відбувся молебень перед іконою святителя Миколая, після чого Предстоятель привітав ігуменю Калісфенію, духовенство, сестер і парафіян Покровського монастиря з престольним святом і благословив усіх.

За багаторічні труди з розвитку співпраці Української та Елладської Православних Церков, Преосвященний владика Павел удостоїв Блаженнішого Митрополита Онуфрія найвищої нагороди Сервіонської митрополії – ордену святителя Миколая. У свою чергу Предстоятель вручив присутнім ієрархам Елладської Православної Церкви ордени УПЦ святителя Миколая Чудотворця.

Напередодні ввечері, 18 грудня, Його Блаженство очолив всенічне бдіння у Києво-Печерській Лаврі.

Читайте також: Блаженніший Митрополит Онуфрій зустрівся з майбутніми податківцями

Просмотров: 2649