20 грудня, у Неділю 29-у після Пятидесятниці, Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій, звершив Божественну літургію в Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційний відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили намісник обителі, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ, митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Макарівський Іларій і духовенство монастиря.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до чисельної пастви зі словом проповіді.

У 374 році святий Амвросій прийняв хрещення та був хіротонісаний в єпископа
У 374 році святий Амвросій прийняв хрещення та був хіротонісаний в єпископа

Цього дня Свята Церква вшановує пам’ять святителя Амвросія Медіоланського (+397) – єпископа міста Мілан, відомого богослова та автора церковних піснеспівів.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

Читайте також: Блаженніший Митрополит Онуфрій закликав молитися за потерпілих парафіян громади УПЦ в селі Птича

Під час Літургії Його Блаженство звершив священицьку хіротонію над кліриком Києво-Печерської Лаври, протодияконом Ігорем Саєнком.

По завершенні богослужіння Предстоятель привітав віруючих із недільним днем та благословив усіх.

Напередодні ввечері Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив всенічне бдіння у тому ж храмі. За богослужінням молилися голова Конституційного суду Республіки Молдови пан Александру Тенасе та новопризначений Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Молдова в Україні Руслан Болбочан.

Просмотров: 1656