ВІДЕОФАКТ: Побиття вірян УПЦ розкольниками та радикалами у селі Птича

На сайті Спілки Православних Журналістів 20 грудня було оприлюднено відео, на якому зафіксовано застосування грубої фізичної сили проти мирних громадян в селі Птича, яким розкольники та представники радикальних угрупувань перешкоджали молитися у власній церкві. Про це повідомляє Інформаційний відділ УПЦ.

На відео зафіксовано застосування церковними рейдерами «коктейлів Молотова», сльозогінного газу, дубинок та арматури. Показано, що були нанесені травми священнослужителям та вірянам.

Подробиці у відеосюжеті:

Як повідомляв раніше Інформаційний відділ УПЦ, 18 грудня з самого ранку розкольники за підтримки «Правого сектору» перешкождали вірянам увійти до власного храму. Ігноруючи наявність у парафіян усіх документів на володіння культовою спорудою та рішення кількох судів.

На даний момент без світла та харчування залишаються вірні УПЦ у храмі, заблоковані агресивними прихильниками «Київського патріархату»  та радикалами з «Правого сектору». Парафіяни Успінської громади перебувають в молитві та вірять, що їм вдасться відстояти свою церкву.

Нагадаємо, що сьогодні, 20 грудня, митрополит Рівненський і Острозький Варфоломій направив звернення до Президента України з проханням захистити вірних УПЦ від свавілля місцевої влади, розкольників та радикалів.

Читайте також: Митрополит Варфоломій просить Президента України захистити вірних УПЦ в Птичій

Просмотров: 5015